Verjaardagsfeest

Verjaardag bierfiets

De tijd gaat snel wanneer je kinderen hebt. Voor je het weet moet je voor de eerste keer een verjaardagsfeest organiseren. Wij geven jullie enkele tips om van deze dag een echt feest te maken voor zowel je kind als de gasten.

Het thema van het verjaardagsfeest

Kies een thema dat past bij je kind. Denk logisch na en luister naar wat je kind zelf wil.
Jonge kinderen hebben geen al te grote aandachtsspanne. Hou hier dan ook rekening mee wanneer je het verjaardagsfeest organiseert. Wat zijn de interesses van je kind?
Baseer dus het thema op deze interesses en je zal je kind helemaal zien opfleuren op zijn of haar grote dag. Alle verdere voorbereidingen kun je overeenstemmen met het gekozen thema. 

Locatie van het verjaardagsfeest

Wil je de verjaardag thuis vieren of vier je het liever op verplaatsing?

Het voordeel van een verjaardagsfeestje thuis te geven is dat je alles zelf in de hand hebt.
Hiervoor zul je wel zelf wat de handen uit de mouwen moeten steken en de opkuis zal natuurlijk ook voor jou zijn.
Heb je geen zin of tijd om het verjaardagsfeestje te organiseren? Neem de kinderen mee op verplaatsing. Zo heb je zelf geen extra werk, je hoeft enkel te betalen.
Zoek online naar de beste locatie in jouw buurt om het verjaardagsfeestje te geven. Regel het vervoer uitvoerig op voorhand om misverstanden te voorkomen.

Het organiseren van een feest in je eigen huis

Het organiseren van een verjaardagsfeestje in je eigen huis is een serieuze opgave.
We zetten hier alles op een rijtje waar je best allemaal rekening mee kan houden.

Ga na welke ruimtes je wil gebruiken in je huis. Maak niet elke ruimte toegankelijk voor de gasten. 

Er zullen ook wat aanpassingen moeten gebeuren aan het interieur.
Berg alle breekbare en overbodige spullen op om ongelukken te vermijden.
Alle dure of belangrijke objecten in je huis geef je ook best een andere plaats. Zo zorg je ervoor dat deze objecten niet opeens verdwenen zijn na het feestje. Geef je huis ook een volledige poetsbeurt vooraleer je begint met decoreren.
Muziek is ook niet onbelangrijk op een feestje. Je kunt een DJ laten komen als je budget het toelaat of kunt zelf een playlist samenstellen op voorhand. Je kunt zelf een bord hangen waarop men verzoeknummers kan noteren. Zo word het feestje een echte knaller!

Heb je ook een tuin of terras? Ook deze ruimte kun je toegankelijk maken voor het feestje.
Laat de buren weten dat je een verjaardagsfeestje gaat organiseren. Zo zijn ze gewaarschuwd dat er meerdere auto’s zullen geparkeerd staan in de straat en dat de muziek luid kan zijn.

Decoraties 

Ga creatief te werk met de feestdecoratie. Stem je feestelijke versiering af met het vooraf gekozen thema. Wanneer je geen thema gekozen hebt kun je ook gewoon kiezen voor een bepaald kleur.
Ballonnen kunnen niet ontbreken op een verjaardagsfeest. Blaas enkele ballonnen op en bevestig deze aan elkaar om een mooie slinger te maken.
Versier je huis met bloemen, foto’s, feestposters etc. om de sfeer te benadrukken.
Wanneer het winter is voorzie je best een kapstok of kledingrek om de jassen een plaats te kunnen geven.
Zorg voor een goede sfeerverlichting, dit is niet onbelangrijk. Je kunt dit doen met voorbeeld een discobal of je kunt gewoon je kerstverlichting gebruiken.

Als je de tuin of het terras ook toegankelijk hebt gemaakt voor de gasten en het weer het toelaat kun je ook buiten decoreren. Zo kun je voorbeeld een partytent zetten om te schuilen in de schaduw. Een vuurkorf mits wat oplettendheid is ook altijd een goed idee wanneer de avond valt voor dat tikkeltje extra sfeer.

Eten en drinken

Je kunt opnieuw gebruik maken van het gekozen thema voor de keuze van je hapjes.
Op het gebied van drank opteer je bij voorkeur voor zelfbediening. Zo heb je zelf wat meer tijd en kan elk kind nemen wat hij of zij wil.
Als je niet weet wat te maken kies dan voor pannenkoeken. Iedereen lust pannenkoeken!

Je kunt een buffet maken en de kinderen laten kiezen uit verschillende toppings zoals confituur, bloemsuiker, hagelslag, banaan, slagroom, chocoladesaus.

Een zelfgemaakte taart is ook altijd een aanrader.

Presenteer het eten in leuke schalen of kleurrijke borden naargelang het thema.

Hou de tafels in de gaten zodat de tafels niet vol komen te staan. Ruim de lege glazen, bordjes of schalen tijdig op zodat er geen ongelukken gebeuren.

Uitnodiging

Je kunt je uitnodiging gemakkelijk online maken helemaal zoals jij het wilt.
Bedenk een leuk tekstje en gebruik een leuke foto om deze helemaal persoonlijk te maken.
Verstuur je uitnodiging zo’n 6 weken op voorhand zodat iedereen je tijdig kan verwittigen als men niet aanwezig kan zijn op het verjaardagsfeestje.

Vergeet onderstaande zaken niet te vermelden op de uitnodiging:

  1. Datum van het verjaardagsfeest
  2. Plaats waar het feest zal plaatsvinden
  3. Specifieke datum wanneer de gasten welkom zijn
  4. Thema van het feest
  5. Eventuele dresscode
  6. Cadeautip

Bierfiets

Als kers op de taart bieden wij als Beer-Cycle de perfecte activiteit voor een geslaagde verjaardagsfeest! Huur een bierfiets bij ons en beleef de dag van je leven!